vineri, 14 mai 2010

Pomeniti-Ma si va voi pomeni

Musulmanul are nevoie în viaţa sa cotidiană, atât în cea publică, cât şi în cea privată, de familie, de tovărăşia lui Allah, de apărarea Lui şi de protecţia Lui. Această tovărăşie şi această protecţie divină nu vin fără a fi cerute, fără asigurarea celor necesare lor şi ascultarea cuvintelor lui Allah Preaînaltul:

 „Pomeniţi-mă şi vă voi pomeni.”

Priviţi la această expresie divină, minunată, vă voi pomeni! Uimitor nu este faptul că noi îl pomenim pe Allah, ci uimitor este faptul că Allah, Creatorul cerurilor şi pământului, te pomeneşte pe tine.

 Citeşte şi reflectă la acest hadis uimitor: 

 

„Dacă robul Meu Mă va pomeni în sufletul lui, îl voi pomeni şi Eu în sufletul Meu, dacă Mă va pomeni în faţa oamenilor, îl voi pomeni şi Eu în faţa unor oameni mai buni decât ai lui, şi dacă îl voi pomeni pe robul Meu (aici este minunea), voi fi urechea lui cu care el aude, ochiul lui cu care vede, mâna lui cu care loveşte şi piciorul lui cu care merge.” 

 




Allahu Akbar! Mărire lui Allah! Allah este urechea cu care tu auzi. 

Ce înseamnă asta? Allah îţi va apăra auzul şi nu vei auzi decât lucrurile bune, Allah îţi va apăra auzul şi te vei întări în supunere ca urmare a ascultării a tot ceea ce este bun, înseamnă că te va menţine sănătos.

 La fel stau lucrurile şi cu vederea, cu ochii tăi. Tu nu vei vedea cu ei decât lucrurile permise şi nu vei simţi nici o plăcere la vederea a ceva interzis (haram), ci te vei gândi la făpturile lui Allah Atotputernicul, la cerul care a fost ridicat, la munţii care au fost înălţaţi, la modul în care este apărat pământul care se roteşte, la echilibrul lui, la felul cum a fost întins pământul, cum au fost săpate fluviile şi mările pline cu apă, la minunile Creatorului.

 La fel stau lucrurile şi în privinţa mâinii, care nu se va întinde spre lucrurile oprite (haram) şi nu va lua pentru a te hrăni decât ceea ce este permis (halal), pentru că omul va deveni puternic şi va putea suporta foamea şi dificultăţile vieţii, dar nu-i va putea apăra de focul Infernului pe aceia care au mâncat drepturile altora.

S-a relatat că o femeie i-ar fi zis bărbatului ei în clipa când a plecat la lucru: „Soţul meu, să fii cu frică de Allah şi să nu mănânci decât ceea ce este permis (halal), căci noi suntem cu putere asupra focului din această lume, dar nu avem nici o putere asupra focului din Lumea de Apoi.”

S-a transmis că imamul Ali (Allah fie mulţumit de el!) s-a dus la fratele său Aqyl să-i ceara nişte bani. Imamul Ali i-a zis: „Vino după rugăciunea de seara!” Şi când Aqyl a revenit i-a zis: „Aqyl, bagă-ţi mâna în casa asta cu bani (imamul Ali pregătise între timp nişte jăratec şi-l pusese în această casă)!” Şi când Aqyl a vârât mâna, l-a ars focul aşa de tare, încât a leşinat. Când şi-a revenit, imamul Ali l-a sfătuit, zicându-i: „Aqyl, să ştii că în Ziua de Apoi se va întinde o punte peste focul Gheenei pentru aceia care au mâncat banii oamenilor pe nedrept.”

 Imamul Ali ne învaţă prin această pildă că şi dacă a fost emir al credincioşilor, nici el şi nici familia lui nu au avut dreptul să ia bani din trezoreria musulmanilor decât pe drept. Slavă lui Allah! Allahu Akbar!

Ce auzim noi că se întâmplă în magazinele din Bucureşti şi din alte oraşe:

 - dispute aprinse,

- conflicte,

- uzurparea drepturilor altora,

- speculaţii comerciale şi aşa mai departe...

 

„Şi piciorul lui cu care merge...”

Adică acea persoană va reuşi în viaţă, în activitatea sa, fiindcă picioarele ei nu o vor conduce decât către ceea ce este bun. Aşadar, pomenirea lui Allah te va apăra de multe probleme şi de rău. Omul, fireşte, are nevoie să fie apărat de Allah în fiecare clipă din viaţa sa. Iată, frate cititor şi soră cititoare, câteva moduri de a-l pomeni pe Allah, pe care dacă omul le invocă este păzit de rău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu