miercuri, 12 mai 2010

Rostirea expresiei Bismillah /În numele lui Allah

Rostirea expresiei Bismillah /În numele lui Allah

 

Înainte de a începe orice acţiune credinciosul musulman trebuie să spună Bismillah; această expresie se rosteşte înainte de a începe să mâncăm, când ieşim sau intrăm în casă, înainte de a intra în sala de examen, înainte a adormi.

Bismillah te apără de Satana; dacă rosteşti această expresie, el nu va bea, nu va mânca şi nici nu va dormi cu tine.

 

Trimisul lui Allah (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus:

„Când omul intră în casă şi-L pomeneşte pe Allah la intrare şi când mănâncă, diavolul va zice: «Nu pot să înnoptez şi să mănânc la voi.» Dar dacă intră fără a-l pomeni pe Allah, atunci diavolul va zice: «Am un loc unde să înnoptez.»


Iar dacă nu-l pomeneşti pe Allah înainte de a mânca, diavolul va spune: «Am obţinut şi loc de înnoptare.» Iar dacă nu-l pomeneşte pe Allah, înainte de a mânca, diavolul va zice: «Am obţinut şi loc de înnoptare şi mâncare.»” (relatat de Muslim)

S-a relatat că Profetul (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Orice lucru important care nu începe cu bismillah nu este binecuvântat.” (An Nawawi, Despre pomeniri în salat)

În expresia Bismillah se află apărarea de diavol şi protejarea de răul pe care ni l-ar putea face.

Profetul (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: Un paravan între ochii jinilor şi ruşinea oamenilor, atunci când omul intră la baie, sunt cuvintele bismillah. (relatat de At- Tirmizi şi Al-Albani)

 

Efectul expresiei bismillah

 

Când Khalid ibn al-Walid (Allah fie mulţumit de el!) a intrat în Hirah, i-au zis:

„Fii cu băgare de seamă să nu-ţi pună străinii otravă în ceea ce bei.” El a răspuns: „Da-ţi-mi-o!” Şi a luat paharul în mână şi a zis „Bismillah!” şi a băut conţinutul şi nu i s-a întâmplat nimic rău.

 

O învăţătură importantă

 

Acesta este meritul expresiei Bismillah şi binecuvântarea ei.

 

Fiecare dintre noi trebuie să se obişnuiască pe sine să spună bismillah şi să-i înveţe pe copiii lui şi pe ceilalţi membri ai familiei lui. Printre pomenirile şi versetele care-l apără pe musulman de rău se numără versetul Tronului, care trebuie rostit o dată dimineaţa, o dată seara, o dată la culcare şi după împlinirea îndatoririlor religioase.

Printre efectele verificate ale acestui lucru se numără următoarea situaţie:

„S-a relatat că Abu Hurairah (Allah fie mulţumit de el!) a spus:

«Trimisul lui Allah (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) m-a însărcinat cu păstrarea daniei  din luna Ramadan (sadaqatul fitr). Cineva a venit la mine şi a luat din mâncare. Acesta a venit de mai multe ori şi mâncarea s-a împuţinat. Cel care venea era diavolul.»”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu