luni, 16 februarie 2009

Cersetorul

Un cerşetor orb stătea în fiecare zi pe stradă, dar niciodată nu primea suficienţi bani. El stătea aşezat ghemuit pe jos, având o căciulă în faţă şi lângă el avea o plăcuţă pe care scria: „Sunt orb. Vă rog ajutaţi-mă”

Într-o zi a trecut pe lângă el un om care lucra la mica publicitate şi a văzut că în căciula sa erau foarte puţini bani. I-a umplut acestuia căciula cu bani şi fără să îi spună i-a luat plăcuţa, a şters ce era scris şi a scris altceva, a pus-o înapoi şi a plecat.

Orbul a observat că dintr-o dată banii de la el din căciulă erau mult mai mulţi. A simţit că ceva se schimbase şi şi-a dat seama că atunci când auzise acel scrijelit pe plăcuţă, cineva îi modificase textul. A oprit un trecător şi l-a rugat să îi citească ce scria. Acesta i-a răspuns: „Acum este primăvară, dar eu nu pot vedea frumuseţea primăverii.”

Ce putem înţelege din această întâmplare? Trebuie să ne schimbăm modul de trai, comportamentul, atunci când lucrurile nu merg aşa cum ne-am dori.

Trebuie întotdeauna să reînnoim mijloacele noastre, să învăţăm lucruri noi pentru a putea progresa, mai ales când este vorba de călăuzirea oamenilor, cea mia grea misiune, dar şi cea mai răsplătită. Dacă trece o zi şi nu ai câştigat nici o informaţie nouă, nici un prieten nou, să ştii că trăieşti precum acel cerşetor care se întoarce acasă fără răsplată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu